Kdo sem?

Tudi ti rad bereš? Super, jaz tudi in lepo pozdravljen!

Ime mi je Nika in tukaj je moja mala “knjižnica”. Drugi mi pravijo tudi knjižni molj, odvisnica od čaja in dišečih svečk, ter ljubiteljica vsega kar je udobno in domače. Sedaj sem tudi ustanoviteljica in urednica tega bloga. Že od nekdaj rada pišem in berem, zato sem te dve stvari združila tudi tukaj. Knjige, ki jih berem, kupim (ja, tudi tiste za bralnik), saj se mi zdi, da s tem podprem avtorje, ki si to nedvomno zaslužijo.

Na blogu Vilin šepet lahko najdeš veliko napisanega o knjigah, ki sem jih že prebrala in nekaj malega tudi o tistih, ki jih še nisem prebrala, a si želim, da bi nekoč jih. Morda srečaš tudi prikupno malo bitje, ki sliši na ime Luna.

RADA IMAM…

  • Napete in tekoče zgodbe
  • Vse, kar je domišljijsko in mi odpira vrata v čisto nov svet
  • Zapletene, dodelane in pristne like
  • Nepričakovane preobrate
  • Angleško vreme
  • Dober sladoled
  • Police, polne knjig
  • Mehiško (tudi kitajsko in tajsko) hrano

Pri branju nisem izbirčna – berem vse, kar mi pade v oči in izgleda zanimivo.

Če bi lahko kamorkoli odpotovala bi se odločila za večtedensko romanje po Angliji, Škotski in Irski, kjer bi raziskovala majhna mesta, podeželje ter majhne knjigarne, polne knjig. Pred dežjem bi se skrila v kakšno majhno kavarno, si naročila veliko skodelico čaja in muffin, ter začela z branjem knjige. Obvezna postojanka bi bil tudi Harry Potter studio v Londonu, kjer bi najverjetneje preživela dvakrat več časa od predvidenega.

KAJ SI ŽELIM?

Da najdeš na blogu navdih za tvoje naslednje branje. Z dodanimi recepti ti želim posladkati dan. Vizija tega bloga je, da se k njemu vračaš, brskaš med vilinimi knjižnimi policami in morda celo najdeš svojo novo najljubšo knjigo. S svojimi zapisi želim, da skupaj vstopiva v svet knjig, ki nosijo različne zgodbe in se za trenutek izgubiva v njem. Oh, in v prihodnosti si želim imeti svojo lastno knjižnico – saj veš, takšno po kakršni je brskala Belle iz Lepotice in zver. Veliko, svetlo in polno knjig.

SE SREČAVA MED KNJIŽNIMI POLICAMI!

Za konec pa delim s tabo še enega izmed, po mojem mnenju, najboljših rekov Hermione Granger, ki je ena izmed meni najljubših literarnih junakinj.

“Books and cleverness! There are more important things – friendship and bravery.” (Hermiona Granger, J.K.Rowling)